• Acasă +
 • Promotii +
 • |
 • |
 • |
 • Coliere +
 • Seturi +
 • BRATARI +
 • Brose +
 • Accesorii Par +
 • Accesorii +
 • Inele +
 • |
 • Blog +
 • |
Vezi toate articolele

Cum să porți cerceii în funcție de forma feței tale

Cum să porți cerceii în funcție de forma feței tale

Atunci când vrei să cumperi o pereche de cercei, sigur dorești să se potrivească cu fizionomia ta. De ce să îi lași uitați în cutia de bijuterii și să nu îi porți dacă tot ai investit în ei o sumă de bani?

Stiluri / Forme de cercei

Fiecare producător de astfel de bijuterii își descrie cerceii după un stil general valabil și în funcție de materialele folosite în producție. Selecția este însă a cumpărătorului, care este nevoit, într-o anumită măsură, să-și restrangă căutarea prin alegerea acelor forme de cercei care îl avantajează, în funcție de fizionomie. Mai jos sunt descrise cele mai cunoscute forme de cercei întalnite pe piața de azi.

Cercei – lacrimă sau picatură – după cum le spune și numele, acest tip de cercei au formă de lacrimă sau de picatură de rouă. Sunt destinați să aibă mobilitate, să se balanseze sub lobul urechii.

Cercei atârnători – sunt acei cercei care atârnă de lobul urechii. Pot fi sub formă de lacrimă, rotunzi, pătrați, curbați. Acest tip de cercei sunt disponibili atât în format mare, cât și mic. Când îi alegi, ia în considerare lățimea acestora, deoarece trebuie să fie în acord cu formatul fetei.

Cercei-buton – acești cercei pot avea aspect colțuros, inegal, rotund sau foarte mic și sunt poziționați chiar pe lobul urechii. Sunt cercei tradiționali, clasici, care se potrivesc oricarui tip de fizionomie.

Cercei-candelabru – sunt o combinație dintre elemente ale cerceilor tip buton și tip lacrimă. Cerceii candelabru au o componentă fixă, lipită de ureche și una mobilă, care atârnă de lobul urechii. Unele modele se răsfiră, atârnând de ureche, pentru ca apoi să se adune într-un punct fix.

Cercei rotunzi – acest tip clasic de cercei sunt confecționați din părți rotunde sau plate de metal și se deplasează din spatele până în fața lobului urechii. Sunt disponibili într-o largă varietate de circumferințe și dimensiuni.

Clipsuri – sunt foarte asemănători cerceilor rotunzi, dar sunt mult mai mici. Au forma de cerc mare sau mic, care se lipește de lobul urechii printr-un mecanism de prindere.

Cercei-ciorchine - sunt potriviți pentru rochii de ocazie, deoarece tind să fie sclipitori.

 

Principalele tipuri de fizionomii

Chipurile umane sunt definite atât în funcție de formă, cât și de culoarea pielii. În timp ce unele femei își aleg cerceii asortându-i cu tonul pielii, cei mai multi experți în modă sunt de parere că e mult mai important să ne alegem cerceii în funcție de forma feței. 

Ce model de cercei să alegi pentru fizionomia ta

Cumpărătorii care au cunoștințe de bază legate de stilul cerceilor și tipurile de fizionomii, își vor asorta perfect cerceii cu forma feței. Când cumperi cercei, nu uita că modelul sugerat pentru fiecare tip de fizionomie este posibil să nu funcționeze la toate persoanele. Unii cercei, de exemplu cei care atârnă, se regăsec într-o largă varietate de forme.

Fizionomia ovală

Femeile cu fața ovală arată bine cu aproape orice model de cercei. Totuși, pot crea un efect aparte purtând cercei atârnători, cu aceeași formă ovală. Acești cercei vor atrage atenția asupra fizionomiei simetrice, elegante, fară a încerca să schimbi nimic. Femeile cu fața ovală arată adorabil atunci când poartă cercei în forma de lacrimă, oferind o armonie fizionomiei în ansamblul ei.

Fizionomia rotundă

Femeile cu fața rotundă își doresc să și-o subțieze, și pot sa facă acest lucru alegând cercei în formă de lacrimă sau din aceia atârnători. Caută cercei lungi și evită cerceii cu formă circulară, în formă de discuri, deoarece aceștia fac fața să arate mai rotundă. Optează pentru cercei subțiri sau foarte subțiri.

Fizionomia “inimă”

Când cauți cercei pentru o astfel de fizionomie, alege cercei alungiți sau curbați. Aceștia te vor ajuta să obții o simetrie a feței, iar atenția va cădea asupra ochilor, a pomeților și a liniei maxilarului. Femeilor cu o astfel de fizionomie li se potrivesc cerceii care atârnă, cerceii-lacrimă sau sub formă de candelabru. Ar fi interesantă opțiunea pentru cercei în formă de diamant, care ar conferi un contrast aparte feței.

Fizionomia pătrată

Femeile cu fața pătrată ar trebui să aleagă cercei cu design rotund, care să creeze o armonie între pomeți și linia maxilarului. Cele mai bune alegeri sunt cerceii lungi, atârnători sau cei circulari. Femeile care vor să aibă o alură impresionantă pot opta pentru cercei rotunzi supradimensionați, care armonizează fizionomia, făcând-o să pară mai mică.

Fizionomia îngustă

Cerceii în formă de perlă sunt ideali pentru o față îngustă, deoarece conferă blândețe și ascund lungimea feței. Și cerceii – ciorchine care atârnă sub lobul urechii sunt o alegere bună. Ține minte că cerceii lungi, care atârnă, tind să avantajeze lungimea caracteristică fețelor foarte înguste. Când alegi astfel de cercei, ai în vedere modele cu design lung și curbat care să îți accentueze pomeții, oferind armonie feței.

Fizionomia “diamant”

Femeile cu fața în formă de diamant ar trebui să caute cercei lungi, curbați. Atât cerceii care atârnă, cât și cei rotunzi accentuează acest tip de fizionomie. Alege cercei ușor curbați pentru a armoniza diferența dintre pomeți și linia maxilarului. Femeile cu această fizionomie ar trebui să evite cerceii atârnători care nu le avantajează în niciun fel. Acest tip de cercei vor face ca trăsăturile fetei să pară exagerate și nu vor arăta bine.

 

În concluzie...

Cerceii nu sunt accesorii foarte scumpe, sunt ușor de purtat, cu care orice femeie își poate completa în mod armonios ținuta. Achiziționarea unor produse de acest gen constituie o alegere pur personală, o chestiune de gust și ar trebui făcută în conformitate cu tipul fizionomiei tale. Cerceii potriviți îți vor completa în mod armonios frumusețea și vor ascunde eventualele mici defecte, atrăgând atenția asupra punctelor forte pe care orice femeie le posedă.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  Nici un comentariu pănă acum